Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/newuser/domains/physician.abidipharma.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/websima/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php83/lib/:/usr/local/php83/lib/:/usr/local/php73/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/websima/domains/physician.abidipharma.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
Warning: session_start() expects parameter 1 to be array, string given in /home/websima/domains/physician.abidipharma.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308 سردردهای ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی + درمان
شاید همه ما حداقل یک بار یا بیشتر سردرد را تجربه کرده باشیم. سردرد یک مشکل بسیار شایع است و بیشتر موارد آن هیچ ربطی به آلرژی ندارد، اما در برخی از مبتلایان به آلرژی، این مساله به ایجاد سردرد منتهی میشود. دو نوع سردرد بیش از دیگر انواع سردرد به آلرژی ارتباط دارند:
سردرد در ناحیه سینوسها
سردرد میگرنی (میگرن)
گاهی به اشتباه سردردهای خوشهای را به آلرژی نسبت میدهند که باید بدانیم به طور معمول این نوع سردرد با آلرژی ارتباط ندارد و درمان آن هم با سردردهای ناشی از آلرژی تفاوت دارد.
بیشتر بخوانید: علائم میگرن چیست ؛ انواع میگرن و سردردهای میگرنی
علائم سردرد ناشی از آلرژی
گفتیم که سردرد ناشی از آلرژی، بیشتر به دو صورت بروز پیدا میکند.
در موارد سردرد ناحیه سینوسی، درد بیشتر در ناحیه سینوسها (پیشانی و اطراف چشمها) یا صورت احساس میشود درست مانند زمانی که دچار سینوزیت هستیم.
در موارد سردرد میگرنی درد بیشتر به صورت ضرباندار احساس میشود، به طور معمول یکطرف سر را گرفتار میکند و ممکن است با آفتاب مسقیم یا نور زیاد بدتر شود. گاهی این نوع سردرد شاید با تهوع هم همراه باشد.
علل سردرد ناشی از آلرژی
عوامل زیر باعث بروز سردرد ناشی از آلرژی میشوند:
احتقان (پرخونی) و گرفتگی بینی و سینوس
استرس
غذاهای خاص
انواع دود
پژوهشهای علمی متعددی نشان دادهاند که بروز میگرن در مبتلایان به آلرژی بیش از دیگران رخ میدهد. وقتی علائم آلرژی مانند آبریزش بینی یا تنگی نفس در کسی که سابقه میگرن دارد، بارز میشود، تعداد حملات میگرن در او افزایش پیدا میکند.
به نظر میرسد افزایش التهاب و گرفتگی بینی به دنبال واکنش بدن نسبت به عامل آلرژیزا، برخی اعصاب صورت را تحریک میکنند و مجموع این عوامل به سردرد میگرنی میانجامند.
متاسفانه برخی از داروهای مورد استفاده برای کنترل تنگی نفس ناشی از آلرژی از جمله برخی از اسپریهای تنفسی، احتمال بروز حمله میگرن را بیشتر میکنند. بهتر است سابقه میگرن خود را با پزشک متخصص آلرژی مطرح کنیم تا وی در تجویز داروها تا حد امکان به این نکته دقت کند.
رویکرد درمانی برای رفع سردرد ناشی از آلرژی به نوع سردرد بستگی دارد.
درمان سردرد سینوسی ناشی از آلرژی
در واقع در کنار درمانهای رایج برای کاهش درد، باید موارد مربوط به کاهش علائم آلرژی را هم رعایت کرد. مانند:
کاهش تماس با مواد آلرژیزای موجود در خارج خانه» خارج نشدن از خانه در صورت امکان، یا خروج با ماسک در روزهایی که گردهها در هوا زیاد هستند.
» بستن پنجرهها در روزهایی که گرده در هوا زیاد است.
» استفاده از عینک برای کاهش تماس مواد آلرژیزا با چشم
کاهش تماس با مواد آلرژیزای داخل خانه» برای کاهش تماس با مایت (موجودات بسیار ریز موجود در گردوغبار)، جاور زدن مرتب، شستن زمین با تی خیس و استفاده از روکشهای ضدمایت برای رختخواب مفید است.
» برای کاهش رشد کپک، اگر در جای مرطوب زندگی میکنیم باید رطوبت را پایین نگه داریم و حمام را مرتب بشوییم.
تماس با حیوانات خانگی» شستن دست پس از لمس هر حیوان خانگی و شستن لباسها در صورت دیدار یا تماس با فردی که حیوان خانگی دارد.
» در صورت وجود آلرژی به حیوان خانگی خود، آن را تا حد ممکن بیرون از منزل نگه دارید و به اتاق خواب راه ندهید.
همچنین، پزشک معالج ممکن است در این موارد اقدام به تجویز داروهای ضدآلرژی مانند آنتیهیستامینها یا داروهای ضداحتقان یا اسپری بینی نماید.
به عنوان درمان خانگی، کمپرس گرم صورت یا شستشوی بینی با محلول نمکی و استفاده از بخور گرم نیز میتواند مفید باشد.
در این موارد پزشک معالج علاوه بر درمان لازم برای کنترل میگرن، به طور معمول با تجویز داروهای ضدحساسیت مانند آنتیهیستامین یا اسپری بینی هم به کنترل علائم آلرژی میپردازد. هنوز نمیدانیم کنترل علائم آلرژی تاثیری در کاهش حملات میگرنی دارد یا نه. به هر حال کنترل علائم آلرژی به طور قابل ملاحظهای از مشکلات بیمار میکاهد.
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.